Hjem NyheterSlik fungerer koronahotellene på Stjørdal og i Trondheim

Slik fungerer koronahotellene på Stjørdal og i Trondheim

Scandic Hell skal under koronapandemien være karantenehotell for hele Trøndelag ved ankomst av reisende fra utlandet. Karantenehotellet for Trondheim brukes kun til personer som skal følges opp av Trondheim kommune, og som ikke kan være i karantene hjemme.

bilde av flere koronavirus

Stjørdal kommune har på oppdrag fra Fylkesmannen i Trøndelag inngått avtalen med Scandic Hell. Avtalen sikrer en trygg gjennomføring av innreisekarantene, inkludert smittesikker transport fra ankomststed til karantenehotellet.

Personer som ankommer Norge fra utlandet skal oppholde seg på karantenehotell i de ti dagene karantenen varer. Kravet gjelder ikke personer som er bosatt i Norge, eller eier bolig eller fritidsbolig i Norge. Disse kan tilbringe karantenetiden i egen bolig. Dersom arbeidsgiver kan sørge for egnet enerom, trenger man heller ikke karantenehotell.

Beslutningen om å opprette karantenehotell er tatt av regjeringen, og har til hensikt å begrense importsmitte av koronavirus.

Scandic Hell har et eget bygg som tas i bruk som karantenehotell, og hotellet skal sørge for alt av nødvendige måltider, sengetøy, håndklær og nødvendige hygieneartikler for hele oppholdet. Hotellet sørger for renhold og smittesanering av rom mellom hvert opphold.

Noen fra Stjørdal kommunes testteam vil komme innom hotellet daglig for å se til de som er i karantene. Ved disse besøkene vil det opprettes kontakt med de som bor der, for helsemessig oppfølging og kontroll av at de som er pålagt karantene er til stede. Nødvendig testing vil også bli utført.

På Værnes avgjør politiet ved ankomst hvem som skal i hotellkarantene. Det er en egenandel på kr. 500 per døgn for enkeltpersoner og kr. 1500 per døgn for arbeidsgivere.

Eget koronahotell i Trondheim

Hotellet på Stjørdal gjelder importsmitte. Det finnes i tillegg en egen ordning med Quality Hotel Augustin, som Trondheim kommune benytter for personer som ikke kan være i karantene hjemme mens de venter på testsvar. Dette kan for eksempel være studenter som bor i kollektiv. Kun opphold bestilt av smittevernkontoret betales av kommunen.

I tillegg har Trondheim også en hotellavtale for personer som må isoleres og ikke kan være i isolasjon i eget hjem. Det er smittevernkontoret som avgjør om et slikt opphold på hotell er nødvendig og bestiller opphold.

Dersom du på eget initiativ ønsker å bestille hotellopphold, for eksempel for en student eller andre som kommer fra utlandet og må i karantene, dekkes ikke dette av det offentlige. Det er altså kun opphold som rekvireres av smittevernkontoret som kommer inn under kommunens ordning.

Om isolasjon og karantene

Sist oppdatert: 19.11.2020