Hjem Nyheter25 smittet i Trondheim

25 smittet i Trondheim

23 menn og 2 kvinner er nå korona-smittet i Trondheim kommune. 300 prøver er tatt og det åpnes nå opp for prøvetaking på dagtid. Bilde av kommuneoverlege Tove Røsstad, ordfører Rita Ottervik, kommunedirektør Morten Wolden og direktør for helse- og velferd, Helge Garåsen tatt på dagens pressekonferanse.
Mange vil testes og beredskapen øker i Trondheim.

- Så langt kjenner vi til smittekilden til de 25 smittede som i all hovedsak er knyttet til feriereise i Østerrike eller miljøet på Frosta. Disse er nå isolerte hjemme mens nærkontaktene er i hjemmekarantene, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Mange som vil testes

Det er en betydelig økning i antall henvendelser på prøvetaking denne uken. Per i dag er det tatt ca 300 prøver, men i dag tidlig var det 100 som ventet på prøvetaking. Prøvetakingspoliklinikken er derfor utvidet til også å gjelde dagtid for å få tatt unna køen.

-  Det er i denne sammenhengen viktig å minne om at det ikke er noe poeng å ta prøve uten at man har symptomer på luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Beredskapen økes

Beredskapen på smitteoppsporing styrkes ytterligere, og kommunen arbeider for fullt med  å kartlegge hvem de smittede har vært i kontakt med etter de ble syke slik at disse også får smittevernråd og settes i hjemmekarantene.

Sist oppdatert: 18.03.2020