Hjem NyheterTrondheim kommune øker beredskapen

Trondheim kommune øker beredskapen

Økningen i covid-19-smitte gjør at Trondheim kommune nå styrker kapasiteten både på testing og telefonmottak.

Bilde av blodprøve tatt for covid-19
MER TESTING: Trondheim kommune styrker nå arbeidet med å teste innbyggere for covid-19.

Siden 22. juli har Trondheim fått 11 nye smittetilfeller, og kommunen forbereder seg på at det kan bli en økning i forekomsten av covid-19. Allerede denne helga dobles testkapasiteten, slik at ca. 150 personer kan testes både lørdag og søndag.

Kommende uke vil to teststasjoner være åpne både formiddag og ettermiddag, mandag til torsdag, og det planlegges to skift 6 dager per uke fra uke 33. Ytterligere opptrapping vurderes fortløpende. Teststasjonene styrkes med mer personell.

Trondheim kommune får nå daglig over 300 henvendelser på koronatelefonen (tlf. 905 09 052). Telefonkapasiteten økes også fra nå av, både på ukedager og i helgene. Koronatelefonen er åpen hverdager fra 9 til 16, og lørdag/søndag fra 13 til 19.

Sist oppdatert: 31.07.2020