Hjem NyheterTrondheim kommune stenger skoler og barnehager

Trondheim kommune stenger skoler og barnehager

Trondheim kommune stanser all aktivitet ved skoler og barnehager fra torsdag 12. mars kl. 18. Dette gjøres for å forebygge spredning av koronasmitte. Illustrasjonsbilde av skoleaktivitet
PAUSE: Skoler og barnehager i Trondheim kommune er stengt fra og med torsdag 12. mars kl. 18.

Per i dag er ingen ansatte, elever eller barn ved Trondheims barne- og ungdomsskoler og barnehager smittet av koruna. Folkehelseinstituttet har så langt ikke anbefalt stenging av skoler og barnehager. Kommunen velger nå likevel å stenge skoler, SFO og barnehager for all ordinær undervisning og drift.

- Slik situasjonen nå er, og med tanke på hvor fort dette utvikler seg, må vi gjøre det vi kan for å forebygge smitte, sier rådmann Morten Wolden.

Skoler og barnehager vil være åpne for barn av foreldre og foresatte som har behov for tjenesten, fordi de utfører samfunnskritiske arbeidsoppgaver.

- Personalet ved våre skoler og barnehager skal møte på jobben som vanlig, sier Wolden.

Les mer om Helsedirektoratets omfattende tiltak fra torsdag 12. mars her.

Sist oppdatert: 13.03.2020