Hjem NyheterLegevakta i jula

Legevakta i jula

Pågangen på Legevakta pleier å øke i jula. Til tross for økt bemanning kan dette føre til ekstra lang ventetid for pasienter med mindre alvorlige sykdomstilstander

For å unngå lange køer på Legevakta i jula, oppfordres publikum til å kontakte fastlegen sin før jul, dersom man allerede nå vet at man har behov for tilsyn av lege eller andre - som reseptfornyelse eller sykemelding.

Fastlegen kjenner deg best

Fastlegene har åpent lillejulaften, fredag 27. og mandag 30. desember for å ta imot øyeblikkelig hjelp på dagtid. Fastlegene er de som kjenner pasienten best og som dermed har de beste forutsetningene for å gi god behandling.

Med mange dager hvor fastlegene har stengt og Legevakta er eneste alternativ, kan det bety ekstra stor pågang og lenger ventetid enn vanlig. 

- Derfor er det viktig at de med mindre alvorlige sykdomstilstander som kan vente, vurderer om de heller kan oppsøke fastlegen i stedet, sier enhetsleder Gustav Øverli på Helsevakta. 

Ring før du oppsøker Legevakta

Øverli ber folk om å ta kontakt på telefon for å avklare om de skal oppsøke Legevakta. 

- Vi har flinke folk som gir råd over telefonen, og dette kan i mange tilfeller spare publikum for unødige oppmøter på Legevakta, sier Øverli.  75 prosent av de som ringer får svar innen 2 minutter. I perioder med svært stor pågang, slik som i jula, må man være forberedt på noe lenger ventetid til tross for økt bemanning. 

Telefonnummeret til Legevakta er 116117.

Publisert: 18.12.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)


Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006