Hjem NyheterLuftkvaliteten er god til middels

Luftkvaliteten er god til middels

Hovedvegnettet ble grundig rengjort torsdag og natt til fredag. Fra fredag til og med mandag formiddag har det stort sett vært lite luftforurensning, med korte innslag av moderate nivåer søndag kveld og mandag morgen. Dette anses som normalt.

Vi forventer at luftkvaliteten fortsatt vil være god i hele byen, med enkelte unntak: I områder med graveaktivitet og lignende kan det bli moderat eller høy luftforurensning. Langs hovedvegene kan det bli moderat luftforurensning i rushtidene.

Ved moderat luftforurensning kan utendørsaktivitet anbefales for de aller fleste, men enkelte bør vurdere sin aktivitet i områder med mye trafikk eller andre høye utslipp. Ved høy luftforurensning bør barn med luftveislidelser (astma, bronkitt) og voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Trondheim kommune og Statens vegvesen rengjorde også hovedvegnettet i løpet av helga. Renholdet fortsetter etter behov for å holde kontroll på situasjonen frem til det kommer regn - trolig tirsdag kveld og onsdag. Parallelt fortsetter vårrengjøringen av øvrig vegnett som normalt.

Vi minner nok en gang om at piggdekksesongen er over: Alle piggdekk skal av snarest. Vi takker de som har tatt av piggdekkene. Vi minner også om at sykkelsesongen er i gang, og sender en stor takk til de som har begrenset bilbruken de siste dagene.

Publisert: 29.04.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)