Hjem NyheterMichelin-stjerner skal deles ut i Trondheim

Michelin-stjerner skal deles ut i Trondheim

Neste års nordiske stjernedryss fra Michelin skal skje i Trondheim. Kanskje blir det stjerner på flere av byens restauranter?

DAGENS STJERNE-TEAM: Rita Ottervik, Roar Hildonen, Ida Elisabeth Dønheim, Jens Storli, Heidi Bjerkan, Jonas Nåvik og Lasse Berre.

Torsdag offentliggjorde Michelin at den nordiske prisutdelingen legges til matbyen Trondheim i februar 2020. Dette er første gang en slik utdeling skjer i Norge.

- Dette er stort for Trondheim. Vi har fantastiske restauranter. Vi har fantastiske råvarer. Matbyen Trondheim tar nå et nytt steg, sier ordfører Rita Ottervik i Trondheim.

Ottervik takker alle dem som har vært med å utvikle matbyen Trondheim gjennom mange år med hardt og målbevisst arbeid.

- Den profileringen byen vil få i forbindelse med Michelin-utdelingen, er uvurderlig. Det kommer rundt hundre toppkokker og like mange internasjonale matjournalister, understreker ordføreren.

Imponert Michelin-direktør

Hovedarrangementet er lagt til storsalen i Olavshallen 17. februar. Michelin-utdelingen blir en del av Vinterfestivaluka i Trondheim som avsluttes med Ski Tour 2020. Ifølge Ottervik blir dette ei festuke som hele befolkningen skal få ta del i.

Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin-guiden, gleder seg til å feire de nordiske restaurantene i Trondheim.

- Byen har i løpet av de siste årene blitt en viktig kulinarisk destinasjon i Norge og Norden, hvor tradisjoner møter nye ideer. Topprestaurantene i byen er på elitenivå når det gjelder innovasjon og bærekraft, og tilbyr noen av de flotteste råvarene som regionen har å by på, sier Gwendal.

Kokk og michelinstjerne-veteran Bent Stiansen er stolt over at Trondheim får den prestisjetunge vertsrollen.

- At Michelin velger Trøndelag, selve hjemmet til noen av Nordens beste råvarer, er en stor anerkjennelse fra verdens viktigste mat-guide, fremholder Stiansen.

MATBYEN TRONDHEIM: Ordfører Rita Ottervik framsnakker mer enn gjerne Trøndelags kortreiste mat. Nå kommer nok enda flere til å snakke om regionen.

Credo og Fagn er ledestjerner

Under årets prisutdeling i Aarhus i Danmark, fikk Trondheim sine aller første Michelin-stjerner. Credo og Fagn ble begge belønnet med stjerne for sine matopplevelser. I tillegg fikk Credo bærekraftprisen, som ble utdelt for aller første gang.

- Vi har råvarer i verdensklasse, og når Credo og Fagn nå fikk velfortjente stjerner, åpnet denne muligheten seg, sier restauratør Roar Hildonen som har jobbet for å heve trøndersk matkvalitet gjennom nærmere 40 år.

Credo-sjef Heidi Bjerkan mener dette gir Trondheim og Trøndelag et ekstra puff.

- At prisutdelingen legges hit er jo helt utrolig for regionen og for alle som jobber med mat i Norge. Det handler om å levere hver dag. Dette gir oss ekstra inspirasjon, innrømmer Bjerkan.

Britannia Hotel skal være vertskap for den store festmiddagen for 600 gjester. Restaurantsjef Ida Elisabeth Dønheim har presset på seg, men lover at det skal bli et godt måltid.

Prisutdelingen i Aarhus tidligere i år var den første som ble lagt utenfor en hovedstad. Fire restauranter fra vertsbyen fikk én stjerne i Michelin-guiden. Kanskje vanker det nye stjerner også til Trondheim neste år.

Publisert: 04.07.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)