Hjem NyheterNå starter influensavaksineringa

Nå starter influensavaksineringa

Influensasesongen er like om hjørnet, og i år er det kanskje viktigere enn noen gang at de som trenger det mest sørger for å vaksinere seg.

Nå er influensavaksinene på plass i Trondheim.
Årets influensasesong kan stå for døra, og Trondheim kommune er klar med vaksiner. (Foto: Øyvind Blomstereng, Trondheim kommune/EKAI)

Denne uka ble 37.000 doser med influensavaksine levert ved Vaksinasjon og smittevernkontoret. En god porsjon av dosene er øremerket helsepersonell i Trondheim. Det er en gruppe som midt under koronapandemien er særlig oppfordret til å ta influensavaksinen.

Størstedelen av vaksinene vil uansett bli tilbudt mennesker i risikogruppene, både de med kroniske sykdommer og eldre. De kan ta kontakt med sin fastlege for å få satt vaksinen. Etter hvert vil vaksinasjonskontoret også kunne tilby vaksinasjon.

Sist oppdatert: 26.10.2020