Hjem NyheterSkolehverdagen kan trygt gjennomføres som normalt

Skolehverdagen kan trygt gjennomføres som normalt

Politiet vurderer trussel om skoleskyting som ikke reelle. Flere skoler i Trondheim har i løpet av onsdag kveld og natt til torsdag mottatt trusselmeldinger publisert via sosiale medier. Truslene omfatter bruk av vold med skytevåpen.

Trondheim kommune er i nær kontakt med politiet om saken. Trøndelag politidistrikt etterforsker truslene, og betrakter dem som ikke spesifikke og heller ikke reelle. De har forsikret Trondheim kommune om at skolehverdagen trygt kan avvikles som normalt.

- Trygghet og tillit er grunnmuren i samfunnet vårt. Trusler skaper utrygghet og redsel hos både elever og ansatte. Vi stoler 100 prosent på politiets vurdering av hva som er riktig handlemåte når noen fremsetter trusler mot skolene våre. Det er viktig at etterforskningen lykkes i å finne ut hvem som står bak, for her er det tydeligvis noen enkeltindivider som har falt helt ut av fellesskapet og som vi plikter å gjøre en stor innsats for å få tilbake på rett kurs, sier Camilla Trud Nereid, oppvekst- og utdanningsdirektør i Trondheim kommune.

Publisert: 06.02.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)