Hjem NyheterTrondheim får eget FN-senter for bærekraft

Trondheim får eget FN-senter for bærekraft

Trondheim får en unik plass i arbeidet med bærekraftig utvikling, når byen 1. oktober får offisiell status som FN-senter. Arbeid med bærekraftmålene.
Arbeid med bærekraftmålene.

Statusen innebærer at FN anerkjenner trønderhovedstaden som en av de fremste i arbeidet med å forvalte de 17 bærekraftsmålene som organisasjonen sjøl har vedtatt skal gjelde for framtidig utvikling.

Trondheim kommune og NTNU har allerede i flere år hatt et samarbeid om hvordan bærekraftsmålene skal innarbeides i alle ledd i samfunnet. Dette arbeidet er blitt lagt merke til i FNs hovedkvarter i Genève, som altså har pekt på byen som det de kaller et center of excellence.

Rådgiver Kristian Mjøen i Trondheim kommune har ledet arbeidet fra kommunens side. Han mener etableringen av senteret vil styrke mulighetene til å få fram bærekraftmålene i alle ledd i kommunens arbeid. Spesielt de sentrale målene som omhandler økonomi, miljø og sosialt liv.

- Det er bare 11 år igjen til 2030, og skal vi få gjort noe på denne tida, må vi se grundig på hvordan vi skal jobbe med kritiske mål i nært samarbeid med FN, fastslår han.

Rådmann Morten Wolden understreker at tiden er overmoden for å gjøre ord om til handling for å nå bærekraftsmålene.

- Dette er en anerkjennelse av at Trondheim kommune sammen med kunnskapsmiljøet på NTNU og andre samarbeidspartnere har gjort ting riktig i bærekraftarbeidet. Nå skal vi løfte dette arbeidet til neste nivå, sier han.

For ytterligere kommentarer:

Rådgiver Kristian Mjøen, telefon 982 17 755

Rådmann Morten Wolden, telefon 952 52 250

Publisert: 16.09.2019

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)