Hjem NyhetssakerGjev pris til Torvet i Trondheim

Gjev pris til Torvet i Trondheim

I skarp konkurranse med en lang rekke norske byrom gikk Trondheims nyoppussede torv til topps i konkurransen om Landskapsarkitekturprisen for 2020.

Sist oppdatert: 21.04.2021

Musikere fra Trondheimssolistene sørget for feststemning da Trondheims nyopppussete torv ble åpnet tidligere i år.
Musikere fra Trondheimssolistene bidro til festen da det nyoppussede Torvet ble åpnet tidligere i år. (Foto: Midtbyen Management)

- Denne prisen betyr mye, fordi vi har lagt ned en stor innsats for å skape et byrom som blir tatt i bruk for folk som bor i og besøker byen. Torvet er blitt både byens storstue og finstue, med plass for de store markedsarrangementene og konserter, samtidig som det er en plass å sette seg ned og se på folkelivet og kanskje spise en matpakke, sier en glad ordfører, som tidligere i år åpnet "nytorvet".

- Formgiverne har klart å begrense virkemidlene, og står fjellstøtt i form og materialbruk, heter det i uttalelsen fra juryen for prisen, som gratulerer Agraff arkitektur og Trondheim kommune med “et fremragende prosjekt”.

Prisen deles ut av Norske landskapsarkitekters forening, og hele 29 prosjekter landet over var nominert. Nivået på årets prosjekter var høyere enn noen gang.

- Torvet har fått en verdig og varig utforming som kan stå seg i et 100-årsperspektiv, skriver juryen i sin uttalelse.

ordfører Rita Ottervik sto for gjenåpningen etter oppussing av Torvet.

En glad og stolt ordfører åpnet Torvet etter fornyelsen.

Byutvikling

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004