Hjem NyhetssakerHun skal lede matsatsingen i Trondheim og Trøndelag

Hun skal lede matsatsingen i Trondheim og Trøndelag

May Britt Hansen (49) blir prosjektleder for matsatsingen i Trondheim og Trøndelag. Hun tiltrer stillingen fra 01.01.21. Stillingen har varighet til sommeren 2023.

Sist oppdatert: 21.04.2021

Foto av May Britt Hansen

Trondheim og Trøndelag har fått anerkjennelsen European Region of Gastronomy for 2022 og May Britt Hansen skal lede arbeidet med å sette Trondheim og Trøndelag på matkartet.

Hun er i dag markeds og kundeansvarlig i Signaturhagen Bolig AS i Oslo. Hun har tidligere vært reiselivsdirektør i både Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv og hatt en rekke ledende stillinger innen hotell og restaurantbransjen i Trøndelag som; salgsdirektør, salgs og markedskoordinator. Hansen er utdannet med bachelor i Reiselivsfag fra Høgskolen i Finnmark.

Prosjektlederen vil få ansvaret for at miljøene i regionen bidrar sammen til å nå følgende mål:

Mål 1: Trondheim og Trøndelag skal samhandle godt for å bli en internasjonalt ledende matregion

Mål 2: Trondheim og Trøndelag skal bli en kjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon

Mål 3: Trondheim og Trøndelag skal øke verdiskapingen i den bærekraftige matproduksjonen gjennom å koble kunnskapsmiljøer og næringer

Mål 4: Trondheim og Trøndelag skal bli ledende i landet til å rekruttere til matproduksjon og reiseliv

Eierskapet ligger i både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune i tett samarbeid med Innovasjon Norge og øvrige partnerskap i Trondheim og Trøndelag.

- Trøndelag har over mange år jobbet systematisk med mat som tema, og befestet seg som en svært sterk matregion. Arbeidet med ERG gir oss en anledning til å skape tettere samhandling mellom by og omland, koble miljøene i Trøndelag tettere sammen og ta neste steg for å løfte matregionen Trøndelag til neste nivå, sier fylkesdirektør for plan, næring og kulturminner Kirsten I. Værdal.

Fornøyd kommunedirektør

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune er veldig glad for å få May Britt på plass i denne stillingen.

- Hun kjenner regionen og miljøene godt fra tidligere jobber, og vil garantert bidra til å posisjonere Trondheim og Trøndelag som en internasjonal matregion, sier kommunedirektør Morten Wolden.

Gleder seg

May Britt Hansen sier hun gleder seg masse til å jobbe med og for en region og by med mange dyktige fagfolk innenfor mat og reiseliv.

- Det har vært lagt ned et fantastisk godt arbeid med søknaden for å bli European Region of Gastronomy i 2022 av mange aktører og disse blir utrolig viktig og ha med i det videre arbeidet, sier Hansen.

- Prosjektet gir oss en utrolig mulighet til å ta vår posisjon som en ledende matregion nasjonalt og internasjonalt. For å få til dette må både næringsaktører, kunnskapsmiljøer og det offentlige støtteapparatet jobbe sammen med klare ambisjoner de neste 2-3 årene. Det handler om og forsterke det vi allerede gjør bra, videreutvikle og skape nye muligheter sammen. Vårt felles mål bør være at Trondheim og Trøndelag er den regionen i Norge som har den beste lokalmaten og de beste matopplevelsene, de dyktigste fagfolkene innenfor mat og reiseliv og de mest innovative løsningene innenfor bærekraftig matproduksjon, sier Hansen.

Næring, miljø og samferdsel