Hjem NyhetssakerNy helse- og velferdsdirektør

Ny helse- og velferdsdirektør

Wenche Dehli (59) er tilsatt som ny direktør for helse- og velferd i Trondheim kommune. Dehli kommer fra stillingen som direktør for samfunn og innovasjon i Kristiansand kommune.

Sist oppdatert: 21.04.2021

Portrettbilde av Wenche Dehli

Dehli har tidligere hatt en rekke lederstillinger ved Helse Nord-Trøndelag og hun har vært helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune. Hun har også sittet i programstyret for Helseplattformen i Midt Norge og er nå medlem i HelseOmsorg21-rådet i Helse- og omsorgsdepartementet.

Kommunedirektør Morten Wolden sier han er svært fornøyd med å få Dehli tilbake til Trøndelag.
– Wenche har stor faglig tyngde etter å ha jobbet mange år innenfor helsefeltet og hun blir et viktig medlem av ledergruppa, sier han.

Dehli har siden mai 2018 vært direktør for samfunn og innovasjon i Kristiansand kommune. Før det var hun helse- og sosialdirektør fra 2014 - 2019.

Fra 2003 - 2014 var hun henholdsvis leder fagstab/fagsjef, avdelingsleder og tilslutt klinikksjef ved Helse Nord-Trøndelag.
Dehli sitter også i styringsgruppa i prosjektet som skal etablere felles nasjonalt topplederprogram for helseledere i sykehus og kommuner, ledet av helse- og omsorgsdepartementet og KS.

Helse og velferd