Hjem Nyhetssaker1384 nye kommuneansatte kan bli tatt ut i streik

1384 nye kommuneansatte kan bli tatt ut i streik

Unio kommune har varslet streikeuttak for ytterligere 1384 medlemmer ansatt i Trondheim kommune fra onsdag 2. juni.

Sist oppdatert: 10.06.2021

Illustrasjonsfoto av barnehagebarn på tur
Den varslede opptrappingen onsdag vil føre til at totalt 2205 vil være i streik.

- Det vil få betydelige konsekvenser, og vil trolig føre til at mange tilbud innen barnehage, SFO og skole faller helt bort, sier organisasjonsdirektør i Trondheim kommune, Elin Rognes Solbu.

Allerede er 821 kommuneansatte i Trondheim i streik. Den varslede opptrappingen onsdag vil dermed føre til at totalt 2205 vil være i streik.

- Dette vil føre til stor ulempe for mange, og det beklager vi. Samtidig er dette spillets regler i lovlig arbeidskonflikt, understreker Solbu.

Med det varslede uttaket av streikende vil godt over halvparten av kommunens 220 enheter være berørt. Det bebudede uttaket fra kommende onsdag omfatter blant annet lærere, barnehagelærere og sykepleiere.

Solbu legger til at foresatte og brukere som blir berørt av streiken vil få informasjon om hvilket tilbud de kan få av den enkelte enhet.

Trondheim kommune har fått forsikringer om at streikeuttak ikke vil berøre kommunens håndtering av pandemien og vaksinasjonsarbeid.

Oppvekst og utdanning

Helse og velferd