Hjem NyhetssakerBidra til å lage ny samfunnsplan

Bidra til å lage ny samfunnsplan

Vil du være med å utvikle byen vår? Vet du hva som trengs for at framtidas Trondheim skal bli en mer attraktiv, inkluderende og bærekraftig by? Vi samler bystemmer i arbeidet med kommunens nye samfunnsplan, og trenger å høre fra deg.

Illustrasjonsfoto av ansatt i Trondheim kommune
Vi trenger å høre alle typer stemmer for å lage en god plan for byen vår.

Trondheim kommune inviterer deg og kollegaene til dialog om samfunnsutviklingen i Trondheim. Vi skal i løpet av det neste året lage en ny samfunnsplan. Den skal beskrive hva som blir de viktigste prioriteringene våre i årene fremover. Vi trenger å høre mange typer stemmer for å lage en god plan for byen vår. Er du ansatt i Trondheim kommune? Meningene dine er viktige. Sammen skaper vi Trondheim.

For å ta hensyn til smittesituasjonen i samfunnet, legger vi opp til en form for medvirkning der du som er engasjert i samfunnsutvikling kan arrangere framtidsverksted sammen med kollegaene dine uten at vi i prosjektledelsen trenger å være til stede. Vi håper nettopp du tar initiativ til en diskusjon om hva som er viktig når morgendagens Trondheim skal planlegges og utvikles.

Spørsmål vi vil ha svar på er:

• Hva er viktig for dere? Hva er viktig for dere i deres hverdag og i deres fagmiljø? Hva tenker dere er viktig for det nærmiljøet dere er en del av? Svar ut ifra om dere har lokal tilknytning til en bydel eller et område, eller annen påvirkning på hvor dere holder til.
  • Trondheim som samfunn og by må utvikle seg i en retning som er bærekraftig. Hva håper dere er annerledes i år 2032? Velg bærekraftstema som opptar dere og fortell oss hvorfor dette er viktig!
  • Det er mange som må bidra om vi skal klare håndtere de utfordringene og mulighetene vi står ovenfor. Hva mener du det er viktig at kommunen prioriterer fremover? Hva skal kommunen bidra mer eller mindre med? Hva kan dere og deres miljø spesielt bidra med?

Du kan også svare på noen åpne spørsmål på egen hånd – som innbygger i Trondheim kommune.

borgerkraft.trondheim.kommune.no finner du steg for steg-informasjon om hvordan du på ulike kan delta i arbeidet med samfunnsplanen, og svare på spørsmålene våre.

denne nettsiden kan du lese mer om arbeidet med ny kommuneplanens samfunnsdel 2020-2032.

Sist oppdatert: 27.05.2021