Hjem NyhetssakerBli med: Trondheim Opportunity søker deltakere

Bli med: Trondheim Opportunity søker deltakere

Trondheim Opportunity er et mentor- og utviklingsprogram for høyt utdannede innvandrere som ønsker jobb i tråd med utdanning og kvalifikasjoner. Ønsker du å bli deltakere og delta i dette ettårige utviklingsprogrammet - meld din interesse her!

Sist oppdatert: 20.08.2021

Illustrasjonsfoto

Hva er Trondheim Opportunity?

Trondheim Opportunity skal styrke mulighetene for innvandrere med høy utdanning til å få jobb og gjøre karriere. Målet er at programmet skal skape flere rollemodeller med innvandrerbakgrunn. Gjennom dette skal vi sikre tilgang til rett kompetanse i fremtiden for nærings- og arbeidslivet i regionen. Vi skal tilføre næringslivet og det offentlige kompetanse på å bruke kulturelt mangfold til å skape positiv vekst.

Innvandrere med høyere utdanning (bachelor/master) eller fagbrev som har ambisjoner om å lede oppfordres til å søke. Programmet fokuserer på personer som selv har innvandret, men utelukker ikke personer med to foreldre som har innvandret. Det er en målsetting at minst 25% av deltakerne har flyktningebakgrunn.

Trondheim Opportunity arrangeres i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen i samarbeid med Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune og NAV Trøndelag.

Program

Det blir åtte samlinger med oppstart i september og avslutning i juni neste år. I programperioden blir det månedlige mentorsamtaler. Samlingene vil veksle mellom fokus på mentorrelasjonen og kompetansebygging. Temaer: Ledelse, kulturell bevissthet, presentasjonsteknikk, etc. Alle deltakere får en egen mentor. Mentorene rekrutteres fra ledende posisjoner i næringslivet og det offentlige.

Trondheim Opportunity søker deg som har:

• Flerkulturell bakgrunn
  • Høyere utdanning eller fagbrev
  • Behersker norsk muntlig
  • Ambisjon om å ta sentrale posisjoner i arbeidsliv og samfunn

Kostnader for deltakere

Programmet er fullfinansiert. Menteer og mentorer skal ikke betale noen deltakeravgift for å være med i programmet.

Les mer om programmet og søk om å bli med på nettsidene til Næringsforeningen i Trondheimsregionen

Næring, miljø og samferdsel