Hjem NyhetssakerHvorfor trenger kommunene og universitetene hverandre?

Hvorfor trenger kommunene og universitetene hverandre?

Universitetene trenger en tett dialog med kommunene for å kunne målrette utdanningen sin. For kommunene er det viktig å ha direkte tilgang til forskning.

Sist oppdatert: 09.09.2021

bilde av logoene til Framtidskraft og Arena Unikom

To konferanser setter i november fokus på hvorfor det er så viktig for universitetet og kommunen å ha tilgang til hverandre. Klarer vi å møte virkelighetsfjern teori i den praktiske hverdagen og er utdanningene relevante? Samarbeidet skal gi kommuner langsiktig tilgang på kunnskap, kompetanse og teknologi, som byggesteiner for gode og bærekraftige samfunn.

En kronikk i Khrono tidligere i år sier det så fint. “Praksisorientert forskning og undervisning trenger ikke gi avkall på krav til vitenskapelig kvalitet, slik noen synes å tro.”

Her kan du melde deg på

Arena Unikom -en konferanse om kunnskap for morgendagens praksis og/eller Framtidskraft -en konferanse om kompetanse og læring for morgendagens arbeidsliv.

Konferansene arrangeres 4. og 5. november.

Næring, miljø og samferdsel