Hjem NyhetssakerMange nye tilbud til barna i sommerferien

Mange nye tilbud til barna i sommerferien

Har dere allerede booket dere inn på noen av ferieaktivitetene kommunen tilbyr gratis til barna i sommer? Eller fant dere ikke noe som fristet? Sjekk en gang til, for det er kommet til mange nye tilbud de siste ukene.

Sist oppdatert: 20.06.2021

Bilde av en gutt som tegner på en vegg
KREATIVITET OG MESTRING: I Sommer i Trondheim får barn og ungdom mange muligheter til å utfolde seg på mange områder.

Sommer i Trondheim tilbyr et stort antall varierte aktiviteter til barn og unge fra 1. til 10. trinn. Responsen fra de unge har vært veldig god, men nå er det kommet til en rekke nye tilbud som vi tror mange ikke har fått med seg. Derfor kan det vært lurt å sjekke Sommer i Trondheims nettside igjen. Flere av aktivitetene som ble fullbooket tidlig, er dessuten blitt utvidet slik at det kan være ledige plasser nå.

- Det er et stort mangfold av aktiviteter, og de er utformet slik at de skal motivere barn og unge til å lære og oppdage noe nytt. De skal oppleve mestring, engasjement, skaperglede og utforskertrang, sier oppvekst- og utdanningsdirektør Lasse Arntsen i Trondheim kommune.

Noen eksempler på aktiviteter: Hesjing, tur med geiter, matkurs, hundeskole, atelierarbeid med kunstnere, dans, musikk, teater, parkour, basketball, svømming, dykking, forskning og utforskning av teknologi.

Spredt utover hele byen

Det er tilbud om sommeraktiviteter spredt utover hele byen og på mange ulike arenaer. Kommunen organiserer både tilbud selv og har inngått samarbeid med frivillige og profesjonelle aktører som tilbyr aktiviteter for barn og unge. Derfor foregår aktivitetene både i kommunale bygg og på andre arenaer. Dette kan være skoler, bibliotek, kulturskoler, idrettsarenaer, fritidsklubber, kulturhus, offentlige rom og parker, gårdsbruk og i Bymarka.

De fleste skolene ved SFO lager også aktiviteter for sine elever i 1.-4. trinn. Tilbudene varierer fra skole til skole og også i varighet, tidsperiode og innhold. Kulturskolen, Kulturenheten og idretten bidrar med et mangfold av aktiviteter og tilbud.

- Vi er blitt møtt av en utrolig velvilje til å bidra, og det er stor kreativitet der ute. Det er svært mange som ønsker at våre yngste skal få en flott sommer, og det er fantastisk. En stor takk til alle som er med og skaper Sommer i Trondheim, sier Arntsen.

Det jobbes med individuelle tilrettelegginger for enkelt-barn som er meldt inn, og for grupper med behov for særskilte tiltak. Tiltakene kan være skyss, ledsagere, forsterket voksenstøtte i tilbudene eller reserverte plasser. De kan også få bistand til å melde seg på der de har mest lyst til å være med. Noen tilbud er laget for særskilte grupper og kan ikke bookes av andre. Dette kan være på grunn av funksjon eller livssituasjon.

“Book av” hvis ferieplanen din er endret

I forbindelse med aktivitetene følges gjeldende regler for smittevern, og alle som bidrar inn i tilbudene skal ha gjennomført et digitalt smittevernkurs. Aktivitetene er fordelt i bydelene for å unngå unødig transport og blanding av elevgrupper på tvers av byen. Gruppene er små og holdes med tilstrekkelig avstand til hverandre.

PS! Noen av aktivitetene er allerede fullbooket, men det er fortsatt en del ledige plasser. Noen står dessuten på venteliste. Vi oppfordrer derfor sterkt alle til å booke seg av dersom ferieplanene endrer seg og barna ikke kan delta. Da kan enda flere få oppleve det de ønsker seg aller mest, og dermed få gode sommerminner.

Oppvekst og utdanning

Idrett, kultur og fritid