Netcompany åpner nytt kontor i Trondheim

Netcompany, selskapet som står bak løsningen DigiBarnevern og Smittestopp-appen, etablerer seg i Trondheim. Netcompany har allerede et tett samarbeid med Trondheim kommune om DigiBarnevern.

Sist oppdatert: 11.10.2021

Foto av Daglig leder i Netcompany, Geir Arne Olsen
Daglig leder i Netcompany, Geir Arne Olsen, åpner nytt kontor i Trondheim.

I løpet av høsten skal selskapet åpne nytt kontor i Trondheim. På sikt skal det ansettes 100 medarbeidere. Daglig leder i Netcompany, Geir Arne Olsen, sier til Midt-Norsk næringsliv 24 at de åpner kontor i Trondheim fordi de ønsker å være der kundene er.

Tett på akademia

- Vi har mange kunder i offentlig sektor spredt omkring i Norge, og i tillegg ønsker vi å være tett på akademia. Vi rekrutterer allerede i dag mye fra Midt-Norge, så mange blir sikkert fornøyde når vi nå får et Midt-Norge-kontor, sier Olsen.

Trondheim kommune har vært prosjektførende by i samarbeidet med sju andre kommuner for å få etablert prosjektet DigiBarnevern. Organisasjonsdirektør Elin Rognes Solbu har ledet programstyret for prosjektet som er et samarbeid mellom de sju største kommunene i Norge og KS. Rognes Solbu er svært tilfreds med at dette prosjektet nå fører til etablering av et nytt kontor for Netcompany i Trondheim.

- Veldig positivt

Netcompany utvikler IT-løsninger både for offentlig og privat sektor. Trondheim kommune, sammen med sju andre kommuner, har jobbet tett med selskapet for å utvikle et felles dataprogram for å sikre håndtering av konfidensiell informasjon innenfor barnevernet. Trondheim kommune er svært fornøyd med at Netcompany nå etablerer seg i byen, og at det kan styrke samarbeidet ytterligere for å finne gode digitale løsninger.

- Det er veldig positivt at kommunalt utviklingsarbeid og samarbeid med private selskaper kan resultere i store næringsetableringer. For Trondheim kommune er det gledelig å se at kommunale anskaffelser kan være med å utløse og tilrettelegge for både arbeidsplasser og verdiskaping til byen, sier Kristian Dahlberg Hauge, direktør for næring, samferdsel og miljø i Trondheim kommune.

Andre kontor i Norge

Kontoret i Trondheim blir Netcompanys andre kontor i Norge i tillegg til Oslo-kontoret hvor det arbeider nærmere 300 ansatte.

Netcompany har enda ikke funnet lokaler for trondheimskontoret, men de leter etter gode kontorer sentralt, og ønsker å bli en aktiv del av bybildet. Netcompany ønsker spesielt å tiltrekke seg unge talenter.

– Vi skal være et selskap der karrieren skyter fart, vi vil gjerne gi unge muligheten til å komme i gang. Derfor samarbeider vi også med Abakus, linjeforeningen for datateknologi på NTNU, og tilbyr sommerjobber og prosjekter til studenter, sier Olsen til MN24.

Næring, miljø og samferdsel

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward