Studentene ryddet sentrum

Det grønnes i byen vår, og i går litt ekstra til og med. Nesten 50 studenter fra NTNUI, kledd i sine karakteristiske grønne, gule og svarte treningsdrakter, ryddet byen for søppel rett og slett fordi de hadde lyst.

Sist oppdatert: 11.10.2021

Studenter i NTNUI-treningsdrakter som rydder søppel i Trondheims gater.
Selv midt i eksamenstiden tar studentene i et tak. Foto: Eivind Jølsgard / NTNUI Blits

Det var volleyballgruppa som tok initiativet til ryddeaksjonen. De ønsket å gjøre byen litt renere før 17. mai. De fikk med seg flere NTNUIere og dermed var ryddeaksjonen et faktum. Det fristet å komme seg ut av lesesalen for å møte andre.

En pause fra alvoret

Selv om eksamensperioden har starta møtte rett under 50 studenter opp for å rydde Trondheims gater. De fylte 35 søppelsekker med snus, sigarettsneiper, munnbind, sjokoladepapir og annet rask folk bare har kastet fra seg.

- Det hjalp nok veldig på at vi stilte med både energidrikke, boller og pizza til de som var med for å få takket dem, sier promoterings- og sportslig ansvarlig i NTNUI, Stine Bertelsen med et smil.

Bilde av NTNUI-studenter foran NTNUIs klubbhus

Gode tilbakemeldinger fra byens befolkning

Bertelsen organiserte det hele og passet på at studentene fikk servering da de var ferdige med ryddeøkta. Tilbakemeldingene fra de som var ute var positive. Trondhjemmere de møtte mens de ryddet ga uttrykk for at de satte pris på ryddeinitiativet og slo av en prat med studentene. Sånt styrker samholdet i byen.

Studentene ryddet store deler av sentrum helt fra Olav Tryggvasons gate til Marinen, samt Bakklandet og Festningen. De valgte seg ut steder de regner med folk drar til på 17. mai, forteller Bertelsen.

Hun har sin første eksamen 18. mai og skal prøve å kose seg litt på nasjonaldagen. Det første året i Trondheim har vært annerledes for studentene, men Bertelsen sier det også har kommet noe positivt ut av nettopp det.

- Vi som kan være sammen har jo blitt ekstra godt kjente med hverandre, forteller hun, mens hun prøver å ikke tenke på mikroøkonomieksamen om få dager.

Idrett, kultur og fritid

Gå til toppen

arrow_upward
pd1mdwk0007MX