Trondheim har Norges sprekeste barn

I fire uker gikk og syklet over 50 000 skoleelever over hele landet til og fra skolen. Flest elever stilte opp i Trondheim og Utleira skole ble best i Trondheim. Hele 3657 barn i Trondheim deltok i årets konkurranse. Det er over 2500 flere enn i Oslo.

Sist oppdatert: 12.11.2021

Bilde av fjerdeklassingene William, Nicholas, Tormod, Celine, Emma, Håvard, Kristine og Nora.
Fornøyde fjerdeklassinger ved Utleira skole. Fra venstre: William, Nicholas, Tormod, Celine, Emma, Håvard, Kristine og Nora.

Det var stor jubel og applaus blant elevene på fjerdetrinn på Utleira skole da Grønn Barneby i dag troppet opp med premier og fortalte at de var de flinkeste i hele kommunen. Og ikke nok med det, hele skolen er den beste i Trondheim, for tredje år på rad.

- Vi er skikkelig stolte, sier William, Nicholas, Tormod, Celine, Emma, Håvard, Kristine og Nora.

De forteller at de stort sett går hver dag resten av året også og at det å få premier er kult. Noen av dem håper de får premier hjemme også. I tillegg har elevene på Utleira skole også løst oppgaver som er en del av beintøft.

- Hver gang vi drar på tur plukker vi søppel. Lærerne gir oss en utfordring hver gang, og det er å plukke mer enn forrige gang, sier elevene i munnen på hverandre.

bilde av en tegning en elev har laget om hva som er viktig for fremtiden.

Og elevene på Utleira skole har sammen med medelever landet rundt lagt bak seg et imponerende antall kilometer.

- På en måned har de gått over 1 million kilometer, som tilsvarer 27 ganger rundt ekvator! Sammen har de virkelig trått til for klimaet og miljøet, sier prosjektleder Kaspar Tjeldflaat Steudel i Miljøagentene som også arrangerer Beintøft.

Selv om elevene på Utleira er flinke til å gå til skolen, er ikke lærerne like flinke, ifølge elevene. Men skolens helsesykepleier får skryt.

- Helsesøster sykler frem og tilbake hver dag. Det er fordi hun er helsesøster. Det ligger i helse, sier fjerdeklassingene.

Bilde av Bjørn Arild Silseth og Gøril Eide foran mange barn som deler ut premier.

I Trondheim er Beintøft et samarbeid mellom Grønn Barneby, Enhet for fysioterapitjeneste, Miljøpakken og Miljøagentene.

Oppvekst og utdanning

Helse og velferd

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward