Arctic Race of Norway kommer til Trondheim

Det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway skal avsluttes med en tøff og publikumsvennlig etappe i Trondheim søndag 14. august.

Sist oppdatert: 03.08.2022

Bilde av to syklister under Arctic Race of Norway 2021
SPURT: Kamp om plassene under fjorårets Arctic Race of Norway. Foto: Thomas Maheux

Alt du trenger å vite om Artic Race og stengte veier

- Trondhjemmere har vist at de elsker folkefester og idrettsarrangement. Her får vi vist fram både bymiljø og vakre landlige omgivelser, sier trondheimsordfører Rita Ottervik.

Trondheim kommune satser på Trondheim som arrangementsby, og Ottervik ønsker Arctic Race of Norway velkommen til byen. Rittet er blitt en stor folkefest i de områdene det tidligere har foregått, og arrangementet har bidratt til å skape viktige verdier i lokalsamfunnene. I tillegg er det god markedsføring og en “fjær i hatten” for små og store steder, som blir synliggjort over hele verden.

Lovord fra Hushovd

Arctic Race of Norway er en del av UCI Europe Tour, og ble arrangert første gang i 2013. Thor Hushovd vant det første året, men etter det har ingen nordmann klart å klatre til topps i rittet.

- Det er kamp i lagene for å komme til Arctic Race of Norway. RIttet har fått meget god standing i verden blant ryttere. Det ser lovende ut for topp deltakelse, sier Thor Hushovd.

Hushovd poengterer at årets rute ser spennende ut, og han regner med at det blir et tøff avslutning

Flott og fartsfylt trasé

Sykkelrittet arrangeres hvert år og har fram til nå foregått gjennom ulike deler av Nord-Norge. Det er første gang rittet er i Trondheim og Trøndelag. Rittets første etappe er i Mo i Rana, og etappe to er fra Mosjøen til Brønnøysund. Deretter kommer rittet til Trøndelag, med en etappe fra Namsos til Steinkjer, før det hele avsluttes i Trondheim søndag 14. august. Starten vil gå fra Torvet kl. 12.

Etappen i Trondheim er lagt til en flott og fartsfylt trasé, der publikum vil kunne komme tett på syklistene. Bilder fra rittet sendes til 38 ulike og ledende kringkastere av sport som dekker store deler av verden. 11 av disse sender rittet direkte.

Gunn-Rita Dahle Flesjå og Rita Ottervik
Gunn-Rita Dahle Flesjå, vinner av OL, VM og EM i terrengsykling, sammen med ordfører Rita Ottervik under onsdagens pressekonferanse. Foto: Kjell Stellander

Mer enn et sykkelritt

Arctic Race er mer enn et bare sykkelritt. For publikum vil det bli en ritt-landsby på Torvet, ulike fan-soner langs den bynære traseen. Det vil bli arrangert sykkelritt for barn, unge og sykkeltalenter.

Arrangøren ASO, som også arrangerer Tour de France, har ambisiøse og konkrete mål når det gjelder bærekraft. Dette er for eksempel det første rittet som bruker bare elbiler. Det er fokus på gjenbruk i forbindelse med arrangementet. I tillegg har arrangøren et konkret samarbeid med NAV og Bufetat om sosial bærekraft, hvor blant annet rekruttering av fosterfamilier er et eget satsingsområde.

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward