Hvem vinner årets byggeskikkpris?

1. desember blir årets vinner av byggeskikkprisen kåret. De tre finalistene er Torvet, Kjøpmannsgata Ung Kunst og Tukthuset.

Sist oppdatert: 25.11.2022

Bilde av nye Torvet i Trondheim
TORVET: Nye Torvet er en populær møteplass i byen. Foto: Glen Musk

Kort om kandidatene:

  • Torvet i Trondheim er blitt byens storstue og står for alvor fram som byens viktigste byrom.
  • Kjøpmannsgata Ung Kunst har blitt en attraktiv møteplass for kunst og kultur som treffer bredt og smalt.
  • Tukthuset er en vellykket gjenskaping av det gamle volumet mellom de to bygningene Tukthuset og Lagmannsretten, samt ny bruk av den gamle bebyggelsen.

Utdelingen av Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2022 skjer torsdag 1. desember kl. 12.00 i Kjøpmannsgata Ung Kunst sine lokaler i Kjøpmannsgata 38. Alle er hjertelig velkommen til å delta ved utdelingen.

Det vil bli en presentasjon av vinnerprosjektet, juryens begrunnelse, utdeling av pris og kulturelt innslag. Hoveddelen av programmet er ferdig ca. kl 13, deretter blir det servert kaffe og kake. Hele seansen avsluttes ca. kl 13.30.

Samme kveld inviterer Trondheim kommune og Trondhjems Arkitektforeningen til en nærmere presentasjon av vinnerprosjektet og en utstilling av årets finalister. Dette skjer i Arkitektenes hus i Brattørgata 4. Dørene åpner kl. 19 og vinnerprosjektets presentasjon starter kl. 20.

Byggeskikkprisen for 2021 ble vunnet av Samfunnshuset på Teigen. Året før var det Krambugata 2. På Trondheim kommunes nettsider finner du mer informasjon om prisen, om årets finalister og om tidligere vinnere og prosjekter.

Tukthuset sett ovenfra
TUKTHUSET: Landets eldste institusjonsbygg, som stod ferdig i 1733. Foto: Jens Bjørnstad
Fasaden til KUK
KJØPMANNSGATA UNG KUNST: Attraktiv møteplass for kunst og kultur, som åpnet høsten 2021. Foto: Kristoffer Wittrup

Byutvikling

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward