Kommunen bytter ut låssystem for trygghetsalarmer

Kommunen er i ferd med å hente inn nøklene til de rundt 5000 brukerne av trygghetsalarmer i Trondheim. Årsaken er at et nøkkelknippe med en systemnøkkel er kommet på avveie, og derfor må et nytt nøkkelsystem på plass.

Sist oppdatert: 12.12.2022

Bilde av en bil fra Trygghetspatruljen

-Dette er veldig beklagelig, men vi må prioritere sikkerhet og trygghet for brukerne, sier kommunalsjef Laura Steinsli. 

Planen er at arbeidet med å samle inn nøkler skal være ferdig innen fredag. Securitas bistår i dette arbeidet.  

Trygghetsalarmene virker som vanlig, men inntil et nytt låssystem er på plass kan utrykningstiden bli noe lenger fordi de ansatte må hente nøkkel på Trygghetspatruljen mellom hver alarm. Bemanninga blir imidlertid styrket i perioden slik at de som har trygghetsalarm skal slippe å vente unødig lenge. 

-Vi jobber med å innføre et nytt digitalt system som ikke er så sårbart som det systemet vi har hatt til nå. Dette har vært planlagt å gjøre innen de neste årene, men vi framskynder nå denne innføringen, og håper å være ferdig i løpet av første halvdel i 2023, sier Steinsli. 

-Vi oppfordrer også til at den som eventuelt finner nøkkelknippet, nå eller på et senere tidspunkt, tar kontakt med enhetsleder på Trygghetspatruljen, Kari Iversen eller melder fra til politiet. Vi vil svært gjerne ha det tilbake hvis noen finner det.  

Helse og velferd

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward