Mann over bord skal bli Mann om bord
Nesten 800 unge menn i Trondheim dropper hvert år ut av videregående skole. I et prosjekt som har fått navnet “Mann om bord” skal en rekke instanser rette felles søkelys mot hvordan unge menn i vanskelige livssituasjoner best kan hjelpes.
Sist oppdatert: 19.04.2022
De er i overgangen fra ung til voksen, har ramlet ut av skolen, har lite eller ikke jobb i det hele tatt,og mange føler seg ensomme og mener at de ikke finnes en rolle for dem i samfunnet.
De er dermed en omfattende gruppe med et stort stigma hengende over seg.
Menn som ressurs
- I prosjektet Mann om bord ønsker vi å se disse mennene som en ressurs og jobbe tverretatlig for å løse utfordringene som kan bidra til å løse de problemene de befinner seg i, sier psykolog Hedvig Lestander ved Enhet for psykisk helse og rus.
Mann om bord er et nasjonalt såkalt StimuLab-prosjekt, der Trondheim kommune, NAV Falkenborg og Lerkendal, Kirkens Bymisjon jobber sammen med innbyggere og konsulenter.
Lestander sier at dette er en en gruppe det ofte er vanskelig å nå fram til på tradisjonelle arenaer.
- Derfor er det desto viktigere å skape en felles forståelse for hvordan vi best kan samskape tjenestetilbudet og skape overføringsverdi gjennom brukerfokus og innovasjon, understreker hun.
Alle om bord
Torsdag 3. mars holdes et timelangt webinar der prosjektet håper å kunne samle så mange som mulig som kan bidra i det videre arbeidet.
- Alle som direkte eller indirekte er i kontakt med menn i overgangen fra ung til voksen er hjertelig velkommen til å delta, sier Lestander.
Oppvekst og utdanning
Helse og velferd