Proffene inntar sykkelbyen Trondheim

Søndag er det folkefest i byen. Da kommer verdens beste syklister innom for å måle krefter. Innspurten i prestisjefylte Arctic Race skjer i Olav Tryggvasons gate.

Sist oppdatert: 10.08.2022

Bilde av proffsyklister som krysser målstreken
Foto: Arctic Race Norway

Søndag 14. august blir en merkedag i Trondheim. Trondheim er en sykkelby, men har ingen tradisjon for internasjonale sykkelritt. Årets Arctic Race Norway er den niende i rekken, og det er første gang rittet arrangeres sør for Polarsirkelen. At det arktiske rittet er flyttet til Trondheim, har ingenting med den kalde sommeren å gjøre.

- Dette er en stor begivenhet for Trondheim, og jeg er sikker på at det blir en skikkelig fest i byen denne dagen. Rittet går dessuten gjennom Skaun og Melhus, og Trøndelag kommer til å vise seg fra sin beste side. Dette kommer også til å bli fantastisk reklame til millioner gjennom tv-ruta, sier ordfører Rita Ottervik.

Trondheim satser tungt på å være en viktig og attraktiv arrangementsby, og Arctic Race vil være en flott tilvekst. Sykkelrittet kommer til å sette byen på hodet. Den fjerde og siste etappen er på 159 kilometer, men finalen skjer i sentrum av Trondheim. Store deler av Midtbyen vil bli preget av sykkelrittet, og flere veier vil i perioder være stengt. Det er også begrensninger i parkeringstilbudet.

Her kan du lese mer om Arctic Race og om hvordan arrangementet påvirker Trondheim den aktuelle dagen.

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward