Trondheim kan bli årets frivillighetskommune

Sammen med Bergen og Haugesund er Trondheim nominert til prisen for årets frivillighetskommune 2023. Prisen blir delt ut på Frivillighetsdagen 5. desember.

to hender som lager et hjerte, med sol i bakgrunnen, foto.
HJERTEVARME: Frivillige i Trondheim bidrar sterkt til at byens innbyggere har mange og gode tilbud. Foto: Mostphotos.

Det er KS og Frivillighet Norge som deler ut denne prisen, og formålet er å løfte frem kommuner og fylkeskommuner som arbeider godt med frivillighetspolitikk.

Alle de tre nominerte kandidatene er gode forbilder, og de fortjener heder for godt arbeid, sier Gunn Marit Helgesen, som er styreleder i KS og samtidig juryens leder.

Juryen har vektlagt:

• Er frivillighetspolitikken utviklet i dialog med frivilligheten lokalt
  • Hvordan er frivillighetspolitikken forankret politisk
  • Legger frivillighetspolitikken til rette for møteplasser
  • Har kommunen opprettet, eller lagt til rette for, en fast møtestruktur der frivilligheten innen idrett, kultur, friluft, barn og unge, helse, innvandring og beredskap er representert i et frivillighetsråd, frivillighetsforum eller liknende.

Trondheim er i 2023 Europeisk frivillighetshovedstad. Dette er en anerkjennelse av det arbeidet som gjøres i Trondheim med tanke på frivillig arbeid.

Sist oppdatert: 27.11.2023

Gå til toppen