Onsdag blir nødvarsel og tyfoner testet

Klokka 12 onsdag 12. juni går alarmen. Da blir det test av både nødvarsel på mobil og Sivilforsvarets varslingsanlegg (flyalarm) over hele landet.

Sist oppdatert: 10.06.2024

Det er politiet som sender ut test av nødvarsel på mobil. Testen går ut over mobilnettet i hele landet. Mobiltelefoner vil vibrere og spille av et høyt lydsignal. Alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner og enheter som befinner seg i Norge og som er koblet på 4G/5G kan motta testen. Husk å oppdatere telefonen din med nyeste programvare fra din operatør.

Sivilforsvaret tester samtidig tyfonene med signalet "Viktig melding – søk informasjon". Signalet betyr at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, aviser, på myndighetenes nettsider og i sosiale medier. De 1250 tyfonene som er rundt om i Norge, testes hvert halvår. Det skjer den andre onsdagen i januar og den andre onsdagen i juni. Testing av tyfonene blir gjort for å avdekke tekniske feil og for å gjøre befolkningen kjent med lyden. Signalet blir sendt i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene. 

En så omfattende varslingsprøve vil høres godt, spesielt der mange mennesker er samlet og mange enheter vil spille av lyd samtidig. Del derfor gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test.

Les mer på Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps nettsider om nødvarsel.

Here you will find links to information in different languages.

Fant du det du lette etter?