Hjem NyhetssakerAnsatt i barnehage smittet med covid-19, påvist etter en dag på jobb

Ansatt i barnehage smittet med covid-19, påvist etter en dag på jobb

Onsdag 22. april fikk en ansatt i den kommunale barnehagen Thyra barnehage på Heimdal påvist koronasmitte.

Sist oppdatert: 25.03.2021

Kommunalsjef for barnehage, Ella Ingdal.
- Barnehagen og den ansatte har gjort alt riktig, og kan ikke klandres for at det har oppstått smitte, fastslo kommunalsjef Ella Ingdal på en pressekonferanse onsdag. (Foto: Rolf Ivar Svensli, kommunikasjon)

Vedkommende har bare vært på jobb mandag. Det foregår nå smitteoppsporing via smittevernkontor, og alle som kan være berørt blir oppringt og fulgt opp av Smittevernkontoret. Alle foreldre på avdelingen, barnehagen og enheten er informert.

Isolasjon og karantene

Barnehagen har delt barna i kohorter/grupper slik den nasjonale veilederen har bestemt, og den barnegruppen som denne ansatte hadde ansvar for, er derfor rutinemessig satt i karantene. Den smittede er i isolasjon, den andre ansatte i samme kohort/barnegruppe er satt i karantene. Gruppen denne personen jobbet med besto av tre barn og en annen voksen kollega. Smitteoppsporingen vil vurdere om andre ansatte vil bli satt i karantene.

Barnehagen blir nå vasket ned i henhold til smittevernreglene. De andre barna kan komme i barnehagen som planlagt torsdag, dersom de er friske. Barnehagen er i tett dialog med alle foreldrene i barnehagen. De voksne som jobber i barnehage har i likhet med alle andre yrkesgrupper en risiko for å bli smittet, ikke gjennom sitt arbeid med barna, men som voksne i kontakt med andre voksne på jobb og på fritid.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004