Hjem NyhetssakerCovid-19-avdeling åpnet

Covid-19-avdeling åpnet

En avdeling ved EC Dahls sykehjem er i løpet av ei uke gjort om til en egen avdeling for koronasmittede. Avdelingen kan i første omgang ta imot 7 pasienter.

Sist oppdatert: 29.04.2021

EC Dahls sykehjem er tilrettelagt for pasienter med covid-19.
En avdeling ved EC Dahls sykehjem er nå klar til å ta i mot korona-syke pasienter. (Foto: Trondheim kommune, kommunikasjon)

Avdelingen er kommet på plass på rekordtid med god innsats og fleksibilitet fra ledelse, ansatte, beboere og deres pårørende. Sju beboere ved E. C. Dahls er flyttet til andre sykehjem for å gjøre plass til koronapasientene, og de første kommer fra St. Olavs hospital torsdag og fredag.

Vil bli skjermet

Denne avdelingen er spesielt tilrettelagt for koronasyke på korttidsopphold. Tilbudet er for personer over 18 år som har vært i sykehusbehandling og som trenger et heldøgnstilbud etterpå. Det er også et tilbud for hjemmeboende med bekreftet covid-19 smitte og som har behov for heldøgns tjenester.

Pasientene vil bli skjermet på sine rom under innleggelsen. Avdelingen har egen inngang slik at de andre beboerne ved E. C. Dahls blir skjermet.

Marit Langli er leder for avdelingen som har 16 ansatte og hvor flere har kompetanse på smittevern. Hun sier de har lagt stor vekt på opplæring for å trygge ansatte og at de har etablert gode rutiner rundt smittevern og hygiene.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004