Hjem NyhetssakerKaranteneopphold på hotell

Karanteneopphold på hotell

Fra og med 26. desember 2020 ble det etablert det nye karantenehoteller i Trondheim kommune for tilreisende fra utlandet.

Foto av koronavirus
Det er nå nye regler for koronahotell-opphold. I denne artikkelen finner du mer informasjon om hva som nå gjelder.
  • Innreisekarantene er fjernet for reisende fra oransje områder. Innreisekarantene gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde, lilla og grå land (øvrige tredjeland).
  • Innreisekarantene er fjernet for barn under 18 år. Plikten til test på grensen er opprettholdt for barn som kommer fra et område med karanteneplikt. I tillegg anbefales test etter tre døgn.
  • Voksne reisende fra karantenepliktige områder kan avslutte innreisekarantene ved negativ PCR-test tatt tidligst tre døgn etter ankomst. Den tidligere plikten til PCR-test sju dager etter ankomst er fjernet.
  • Karantenehotell fjernes som krav, men opprettholdes som et tilbud for dem som ikke har et annet egnet karantenested.
  • Krav om gjennomført koronatest før ankomst til Norge er fjernet.
  • Krav om test ved grensepassering/ankomst avvikles for reisende fra grønne og oransje land/områder. Testkravet beholdes for reisende som kommer fra områder med karanteneplikt.
  • Alle fullvaksinerte med gyldig dokumentasjon slipper karantene og testing.

For ytterligere spørsmål om karantenehotell kan kommunens kontaktpunkt etablert ved Clarion Hotell Trondheim kontaktes direkte på telefon 73 92 55 27 eller via e-post til cl.trondheim@choice.no.

Sist oppdatert: 06.10.2021