Hjem NyhetssakerKommunen oppretter luftveispoliklinikk

Kommunen oppretter luftveispoliklinikk

Kommunen oppretter en egen luftveispoliklinikk for å sikre bedre smittevern mot koronaviruset. Poliklinikken skal ta imot pasienter som er vurderte per telefon eller e-konsultasjon av legevaktslege eller fastlege, og som trenger legetilsyn for undersøkelse, behandling og eventuelt innleggelse.

Sist oppdatert: 06.01.2021

Bilde av helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen
- Det er nå nødvendig å opprette en egen luftveispoliklinikk, sier helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen.

Bakgrunnen for tiltaket er at mange fastlegekontor ikke har fasiliteter til å ivareta smittevernet overfor andre pasienter eller helsepersonell. Legevakta er også i en krevende situasjon for å verne pasienter og helsepersonell for smitte. 

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen orienterte om luftveispoliklinikken i møtet med formannskapet i dag. 

  • Det er nødvendig å samle den type mottak på ett sted i byen, fordi det er utrolig mange luftveissykdommer i tillegg til korona, så vi ikke smitter ned og setter Legevakta og  fastlegekontorene ut av spill, sa Garåsen. 

Poliklinikken blir lokalisert i sentralt i Trondheim og planlegges åpnet i løpet av neste uke. Den blir bemannet med helsepersonell fra fastlegekontorene og kommunen. 

Publikum kan ikke ta kontakt eller henvende seg direkte til luftveispoliklinikken. Alle skal som før ta kontakt på telefon med sitt fastlegekontor når fastlegekontoret har åpent og med legevakt utenom fastlegekontorets åpningstid. Det er fastlege og legevaktslege som etter kontakt med pasienten kan henvise pasienten til luftveispoliklinikken. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004