Hjem NyhetssakerOppretter psykisk støtte-telefon

Oppretter psykisk støtte-telefon

Er du urolig eller bekymret, kjenner du deg berørt av koronakrisen og trenger noen å snakke med? Fra mandag 06.04. kan du ringe tlf. 90 86 98 40 for å få råd og veiledning.

Sist oppdatert: 30.04.2021

Foto av Marit Mørch Jacobsen og Maja Ekenes Lind
Marit Mørch Jacobsen og Maja Ekenes Lind fra Enhet for psykisk helse er klare til å ta imot telefoner fra mandag 03.04.

Også Trondheim kommunes "sinnatelefon" er åpen gjennom påska. Den kan du lese mer om ved å klikke på denne linken.

Den nye psykisk støtte-telefonen fra Trondheim kommune betjenes av kommunepsykologer og andre fagpersoner med psykisk helsekompetanse.

Alle som er over 18 år kan ringe, og du kan være anonym. Telefonen er betjent på hverdager mellom kl. 12.00-15.00. Den er også åpen mellom klokka 12.00 og 15.00 hver dagen gjennom hele påska.

Kommunepsykolog Hedvig Lestander sier mange kan oppleve negative psykiske reaksjoner som følge av koronakrisen. En rådgivende telefon for psykisk helse kan ivareta behovet for å drøfte reaksjoner som oppstår og demme opp for noen av de negative konsekvensene.

I tillegg til det nye telefontilbudet, går det også an å finne mange gode råd på kommunens nettside.