Hjem NyhetssakerTiltakene mot korona videreføres

Tiltakene mot korona videreføres

Etter at regjeringen tirsdag 24. mars besluttet å videreføre tiltakene for å bekjempe korona-viruset til og med 13. april, vil Trondheim kommune gjøre det kjent at de samme reglene gjelder også i vår kommune.

Sist oppdatert: 29.04.2021

Foto av rådhuset

Skoler, barnehager og SFO holder stengt for ordinær virksomhet til og med 13. april. Barneskoleelever og barn i SFO og barnehage, hvor begge foreldrene utfører samfunnskritisk arbeid, skal ha et tilbud. Det gjelder også for barn av enslige forsørgere i samfunnskritiske yrker. Barn og unge med særskilte omsorgsbehov, sårbare barn og barn med vedtak etter barnevernloven, skal fortsatt ha et tilbud i barnehage, barneskole, SFO og ungdomsskole.

Avlyste arrangement

De tidligere tiltakene om å avlyse kulturarrangement, restriksjoner for uteliv og serveringssteder, skipsanløp og oppfordring om god håndhygiene, holde avstand til hverandre og unngå å samles i store folkegrupper, gjelder fortsatt og foreløpig til og med 13. april. Det samme gjelder tiltakene for hjemmekarantene og isolering som allerede er iverksatt.

Rådhuset fortsatt stengt

Trondheim kommune holder også rådhuset og bytorget stengt for publikum som tidligere annonsert. Det samme gjelder restriksjoner for besøk på kommunale helseinstitusjoner.

Med andre ord så gjelder alle smittebegrensende tiltak som så langt har trådt i kraft til over påske, til og med andre påskedag - 13. mars 2020.

Vurderer nye tiltak

Trondheim kommune vil fortløpende vurdere å innføre ytterligere tiltak dersom mange ikke respektere de reglene som til enhver tid gjelder. Dette gjelder også utfart i marka og oppfordringen om å ikke oppsøke store folkegrupper. I tillegg vurderer kommunen fortløpende nye tiltak for å begrense smittespredning.

- Det er grunn til å oppfordre byens befolkning om at de må følge de restriksjonene som til enhver tid gjelder. Vi har folk som er ute for å observere hvordan disse tiltakene etterleves. Dersom vi opplever at mange, etter hvert som dagene går, ikke slutter opp om denne nasjonale dugnaden, vil vi bli nødt til å innføre nye tiltak, sier ordfører Rita Ottervik og kommunedirektør Morten Wolden.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004