Hjem NyhetssakerInnfører strengere nasjonale tiltak

Innfører strengere nasjonale tiltak

Regjeringen varslet mandag 13. desember nye og strengere tiltak for å begrense smitte. I denne artikkelen får du mer informasjon om de nye reglene.

Sist oppdatert: 14.12.2021

Illustrasjon av korona-virus
Regjeringen varslet mandag 13. desember nye og strengere tiltak for å forhindre smittespredning. Trondheim kommune arbeider nå med å innføre de nye reglene som skal gjelde fra midnatt natt til 15. desember.

Den nye reglene innføres for ikke å overbelaste helse- og omsorgstjenestene og beskytte kritisk samfunnsstruktur.

Les mer om lokale og nasjonale regler her.

Reglene innføres fra midnatt natt til onsdag 15. desember.

Skjenkestopp og strengere regler

Det blir strengere regler for arrangementer og uteliv for voksne, i kulturlivet og på organiserte fritidsaktiviteter. Det innføres skjenkestopp over hele landet.

I tillegg økes tempoet for å sette vaksinedose nummer 3. Nå endres intervallet mellom dose to og tre slik at alle over 45 år skal få dose nummer tre innen midten av januar.

På gult nivå

Alle barne- og ungdomsskoler og barnehager skal drives på gult nivå fra senest torsdag 16. desember. Videregående skoler og voksenopplæring skal ha rødt nivå. Skoler og barnehager må sørge for å ha beredskap for rask overgang til rødt nivå.

Universiteter, høyskoler og fagskoler må tilrettelegge for digital undervisning.

Nye regler for isolasjon

Det innføres felles regler for isolasjon og smittekarantene uavhengig av virusvariant. Se egen nyhetssak på regjeringens nettsider.

Det blir også utvidet bruk av munnbind og sterkere føringer for bruk av hjemmekontor.

Her kan du lese mer om de tiltakene regjeringen innfører.

Trondheim oppdaterer informasjonen

Trondheim kommune arbeider nå med å innføre de nye nasjonale reglene fra midnatt natt til onsdag.

På våre nettsider vil vi oppdatere informasjonen og veilederne så snart disse er klare.

Korona