Hjem NyhetssakerTannhelsetjenesten trår til for å vaksinere på Sluppen

Tannhelsetjenesten trår til for å vaksinere på Sluppen

Over 40 tannleger og tannlegeassistenter i Trondheimsområdet har meldt seg til tjeneste for å bistå med vaksinering på vaksinestasjonen på Sluppen.

Sist oppdatert: 17.12.2021

Foto av kvinne som får vaksine
Nå trår tannleger og tannlegeassistenter til for å bistå med vaksineringen i Trondheim.

Dette vil bli et avgjørende bidrag for å komme i mål med å vaksinere alle over 45 år med dose nummer tre innen 15. januar 2022.

Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune har samarbeidet om å legge til rette for at ansatte innenfor den fylkeskommunale tannhelsetjenesten stiller sin kompetanse og kapasitet til disposisjon for vaksineprogrammet i Trondheim. Dette fører til en betydelig kapasitetsøkning for å sette vaksinedose nummer tre. Ved behov skal ansatte i tannhelsetjenesten også kunne brukes av andre kommuner i Trøndelag for å hjelpe til med vaksineprogrammet.

Avgjørende for dose tre

- Jeg er svært glad for at tannleger, tannpleiere og tannlegeassistenter nå trår til og hjelper oss med å komme i mål med vaksineprogrammet. Dette bidraget er helt avgjørende for å komme i mål med dose tre. På den måten vil vi stå sterkere i kampen mot pandemien, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune.

- Trøndelag fylkeskommune er veldig tilfreds med at vi kan bidra i bekjempelsen av pandemien. Jeg er veldig stolt over at våre ansatte i tannhelsetjenesten tilbyr sin kompetanse og arbeidskraft i dette viktige arbeidet. Dette er et godt eksempel på god samhandling for å nå felles mål, sier fylkesdirektør Carl-Jakob Midttun.

Informasjon til alle over 45

Det arbeides nå med å skalere opp tilbudet. I løpet av kort tid vil det gå ut informasjon til innbyggere i Trondheim over 45 år om når de kan bestille time for vaksinering av dose nummer tre. Det er nå bestemt at det skal gå minimum 4,5 måneder mellom dose to og dose tre. Derfor må alle over 45 år vente med å bestille time til det har gått fire og en halv måned siden dose to, og de har fått SMS fra kommunen om at bestilling er åpnet for dem.

Det skal nå utarbeides vaktplaner og opplæringsplaner for de nye vaksinatørene som skal inn i turnus på vaksinestasjonen på Sluppen. Allerede i romjula vil kapasiteten styrkes og de nye vaksinatørene settes inn i arbeidet.

Bistand fra Forsvaret

Trondheim kommune har også bedt Forsvarets sanitet om å bistå i vaksineprogrammet. Det arbeides med dette, og vi vil komme tilbake med informasjon når dette er avklart.

Korona