Hjem NyhetssakerViktig: Sjekk om du har oppgitt riktig kontaktinfo

Viktig: Sjekk om du har oppgitt riktig kontaktinfo

Nå er det på tide å sjekke om du og dine står oppført med riktig kontaktinfo slik at vi kan kontakte deg når det blir din tur for å få korona-vaksine.

Sist oppdatert: 22.02.2021

Illustrasjonsfoto av mann som taster på telefonen
Du vil bli kontaktet når det er din tur til å bli vaksinert. Først da skal du gå inn på kommunens nettsider for å bestille time.

Hvem får koronavaksine nå?

Disse kan bestille time nå

• Personer født i 2003 eller tidligere med underliggende risiko for å bli alvorlig syk av covid-19.
  • Personer født i 1956 eller tidligere som ennå ikke har bestilt time.

Vi minner om at det er bare de som har fått sms og e-post med invitasjon fra kommunen som kan bestille time for vaksinering.

Risikogrupper

Fastlegene har laget lister over sine risikopasienter og delt med kommunen. Personer i risikogruppen får beskjed når det er deres tur til å bestille time for vaksinering.

Personer med disse sykdommene og tilstandene har høy risiko for alvorlig forløp av av covid-19:

• Organtransplantasjon
  • Immunsvikt
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eksempel ALS, cerebral parese og Downs syndrom)
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon
Vaksiner som brukes i Trondheim

Det er vaksine fra Pfizer som nå brukes i Trondheim.

Disse har fått vaksine

Samlet antall vaksinerte personer: 51 391 (30,8% av personer over 18 år) har fått første dose og 19 726 (11,8%) andre dose.

• 85+:    Første dose 92,4% (3301 personer) og 88,4% (3158) andre dose
  • 75-84: Første dose 97,1% (9463) og 86,8%  (8363) andre dose
  • 65-74: Første dose 93,6% (16473) og 10,9% (1908) andre dose
  • 55-64: Første dose 34,6% (7587 og 6,8% (1500) andre dose
  • 45-54: Første dose 21,6% (5715) og 5,9% (1551) andre dose
  • 18-44: Første dose 10,1% (8852) og 3,7% (3446) andre dose

Også i dagene fremover er det mange som skal ha sin andre dose. I tillegg fortsetter vaksineringen av personer fra fastlegenes risikoliste.

Sist oppdatert: 14.05.2021

Slik skal du få vaksine i Trondheim

Trondheim kommune er i ferd med å igangsette en omfattende massevaksine av byens befolkning. Vaksineprogrammet følger den oppsatte prioriteringslisten fra Folkehelseinstituttet.

Du vil bli orientert når det er din tur til å bli vaksinert. Først når du har fått informasjon om at det er din tur, går du inn på på Trondheim kommunes nettsider for koronainformasjon og bestiller dag og time for vaksinering.

Når kommunen starter massevaksineringen vil altså hver enkelt bli orientert om når og hvordan du kan bestille time for vaksinering. I all hovedsak vil informasjon om vaksine bli gitt via mobiltelefonen, med tilpasninger for de som ikke kan kontaktes på denne måten. Du skal altså ikke kontakte kommunen for å bestille vaksine før du får beskjed om at det snart er din tur. Derfor er det viktig at du har oppgitt riktig kontaktinformasjon.

Sjekk riktig kontaktinformasjon

For at vi skal kunne kontakte deg på enklest mulig måte må du sørge for at du har oppgitt riktig kontaktinformasjon (både for digital kommunikasjon og postadresse) på www.altinn.no

Har du bare behov for å oppdatere de digitale opplysningene, kan du oppdatere via denne lenken til norge.no.

Be noen om hjelp

Vi har forståelse for at noen synes det kan være vanskelig å logge seg på slike nettsteder. Derfor er det lurt om du spør noen du kjenner om å hjelpe deg om du står fast. Du som er pårørende oppfordres til å sjekke med dine nærmeste om de er registrert i det nasjonale systemet, og hjelpe til med å få på plass riktig kontaktinformasjon både for digitalpost og via Posten.

Registrer info på vegne av andre

For personer som ikke har tilgang til mobiltelefon eller digital kommunikasjon er det også mulig for pårørende å registrere kontaktinformasjon på vegne av disse, og sørger for å videreformidle viktige beskjeder fra myndighetene. For å få tilgang til andres digitale postkasse må du kontakte kundeservice for den digitale postkasseløsningen du har valgt.

Du kan lese mer om kommunens varslingssystem til privatpersoner og bedrifter i denne artikkelen.

På nettsidene til Trondheim kommune finnes det også en samleside med relevant informasjon om korona-pandemien.

Hilsen kommunen din