Hjem NyhetssakerAlle studenter vil kunne få vaksine i studiebyen i høst

Alle studenter vil kunne få vaksine i studiebyen i høst

Studenter som flytter til Trondheim for å studere vil i høst få mulighet til å få sin andre vaksinedose i sin studieby. De trenger ikke reise hjem for å få sprøyte nr to.

Sist oppdatert: 08.07.2021

Foto av en person som får koronavaksine
Studenter i Trondheim vil i løpet av høsten få tilbud om vaksinedose nummer to i Trondheim. Du trenger ikke reise hjem for å bli fullvaksinert.

I Trondheim vil kommunen fra andre halvdel av september begynne å sende ut SMSer til studentene om når og hvordan de kan bestille koronavaksine.

Folkehelseinstituttet har lovet studiebyene at de skal få ekstra vaksinedoser i høst slik at alle studenter får ta andre vaksinedose på studiestedet.

22 000 studenter

Det er totalt ca. 22.000 studenter fra andre deler av landet som studerer i Trondheim. Disse vil i løpet av sommeren få sine første sprøyter på ulike tidspunkter i sine hjemkommuner. SMS-ene fra Trondheim kommune blir tilpasset dette slik at vaksinedose nr. to blir gitt ca. 12 uker etter at den første dosen er satt.

Vil bli kontaktet

Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune understreker at ingen studenter trenger å ringe koronatelefonen i sommer for å få vaksinetime. Basert på navnelister som oversendes fra NTNU, vil SMS-en komme automatisk når tiden er inne. De første vil trolig bli sendt ut i andre halvdel av september. Tilbudet vil også omfatte studenter fra nabokommunene, som Melhus og Malvik.

Vaksiner også til ut- og innreisende studenter

Trondheim kommune har etter dialog med utdanningsinstitusjonene laget et opplegg for vaksinering for studenter som skal utenlands høsten 2021, slik at de er fullvaksinert før de reiser til utlandet.

Regjeringen har nylig varslet at internasjonale studenter vil få unntak fra innreiserestriksjonene slik at de slipper inn i Norge fra 1. august. I alt venter NTNU ca. 1800 utenlandske studenter fra hele verden. Trondheim kommune jobber med en egen plan for å tilby vaksiner til de som trenger det i denne gruppen.

This article in English

Korona