Hjem NyhetssakerVentekarantene avvikles

Ventekarantene avvikles

Regjeringen har bestemt at ordningen med ventekarantene avvikles. Dette gjelder også i Trondheim kommune.

Sist oppdatert: 02.07.2021

Kommuneoverlege Tove Røsstad
Kommuneoverlege Tove Røsstad sier den nye bestemmelsen om å avvikle ordningen med ventekarantene gjelder bare dersom personer i smittekarantene ikke har symptomer på covid-19.

Ventekarantene har vært karantene for de som bor sammen med noen som sitter i smittekarantene inntil den som har vært i karantene har et første negativt testsvar.

Personer som deler bolig med en som blir satt i smittekarantene, trenger ikke lenger å være i ventekarantene, så fremt husstandsmedlemmet som er i smittekarantene ikke har symptomer på covid-19. Dersom vedkommende utvikler dette, skal husstandsmedlemmer likevel gå i ventekarantene i påvente av testing.

- Dersom personen som er i karantene får suspekte symptomer, defineres dette som sannsynlig covid-19 og husstandsmedlemmer vil i slike tilfeller være i karantene til vedkommende som har symptomer har testet seg og fått svar på test. I de tilfellene blir det en midlertidig karantene, understreker kommuneoverlege i Trondheim, Tove Røsstad.

Stor byrde

Tidligere i vår innførte regjeringen en nasjonal ordning for ventekarantene. Ventekarantenen gjelder personer som deler bolig med en som er i smittekarantene, i påvente av negativ test eller utløp av karantene. Dette tiltaket innebærer en stor byrde for mange og anses å ha liten effekt for å hindre smittespredning slik smittesituasjonen er nå, skriver regjeringen på sine nettsider.

Ventekarantenen ble avviklet fra midnatt, natt til 1. juli. Personer i ventekarantene kunne gå ut av karantene på dette tidspunktet.

Kommunene kan selv innføre lokal ventekarantene dersom de anser det som nødvendig, slik tilfellet var før ordningen med nasjonal ventekarantene trådte i kraft 29. mars. Dette er på det nåværende tidspunkt ikke aktuelt for Trondheim kommune.

Korona

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006