Hjem NyhetssakerNå kan du teste deg selv for korona

Nå kan du teste deg selv for korona

Onsdag 9. og torsdag 10. juni vil det være prøvedrift på selvtestingsstasjonen på Statens hus i Erling Skakkes gate 25 i Trondheim sentrum.

Sist oppdatert: 09.06.2021

Foto av koronatest
Trondheim kommune åpner landets første teststasjon der du kan teste deg selv for korona. Onsdag 9. og torsdag 10. juni blir det prøvedrift før stasjonen åpnes for ordinær drift fra 15. juni.

Du kan melde deg opp til test via kommunens nettsider eller ved å ringe koronatelefonen på telefon 90 50 90 52.

Dette er et test tilbud som gis til de som ikke har symptomer på covid-19, men som har behov for en negativ test de kan vise frem ved ulike anledninger. Denne metoden er også egnet i screening av grupper, der smittesporing ber om det.

Denne måten å teste seg på gjøres ved at personen selv tar testen. Spytt-test er like sikker som penselprøve som frem til nå har vært den vanligste måten å bli testet på.

Prøven registreres og sendes til mikrobiologisk avdeling på St. Olavs Hospital, prøvesvar vil foreligge på helsenorge.no etter 1-3 dager på lik linje med penselprøve.

Slik tar du en spytt-test

I denne instruksjonsvideoen kan du se hvordan du selv foretar en slik test.

Klikk på denne lenken for å se filmen: https://vimeo.com/559867549
(Videoen er tekstet på norsk og engelsk, du velger språk på teksten inne i videospilleren.)

Dette er den første teststasjonen i Norge som tilbyr spyttest som prøvetakingsmetode, og vi må få mulighet til å se hvordan det fungerer i praksis gjennom å åpne opp for prøvedrift i to dager før den ordinære driften settes igang.

Korona