Hjem NyhetssakerTrondheim pauser vaksinering med AstraZeneca

Trondheim pauser vaksinering med AstraZeneca

Trondheim kommune tar en pause i vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen til det kommer en konklusjon fra Legemiddelverket og norske myndigheter.

Sist oppdatert: 29.04.2021

Illustrasjonsfoto av pasient som blir vaksinert
Trondheim kommune stanser vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen til det foreligger en vurdering fra myndighetene.

Leder for vaksineprogrammet i Trondheim, Helge Garåsen, sier kommunen nå stanser vaksineringen med denne vaksinen til det foreligger en vurdering fra myndighetene. Bakgrunnen for dette er de danske opplysningene om at vaksinen kan forårsake blodpropp.

- Vi har ingen som var planlagt vaksinert med AstraZeneca i dag, torsdag. Vi har planlagt noen til uka, men dette avventer vi nå. Det er stort sett helsepersonell som hittil har fått denne typen vaksine, sier Garåsen.

Korona