Hjem NyhetssakerFortsetter med spyttester, men flytter fra Munkegata til Leüthenhaven

Fortsetter med spyttester, men flytter fra Munkegata til Leüthenhaven

Ordningen med utdeling av spyttester fortsetter, men i Midtbyen flyttes ut- og innleveringen fra Munkegata til Leüthenhaven fra og med mandag 13. september.

Sist oppdatert: 22.09.2021

Foto av utstyr for spyttest
Trondheim kommune fortsetter å levere ut spyttester til innbyggerne. Fra og med mandag 13. flyttes utleveringen i Munkegata til Leüthenhaven. På Leangen vil du få tester som før.

Teststasjonen i Munkegata avvikles etter søndag 12. september. Fra mandag 13. vil ut- og innlevering av PCR spyttest foregå på Leüthenhaven. Utlevering skjer på merket sted ved basketballbanen, og innlevering ved tydelig merket luke på bygget.

Åpningstider Leüthenhaven:

• Ukedager: kl. 08.30-21.30
  • Helg: kl. 11.15-17.45

På Leangen er det åpent på ukedager i tidsrommet 08.15-15.15.

Bortsett fra at bodene i Munkegata erstattes av inn- og utlevering på Leüthenhaven, er ordningen akkurat som før.

Dette tilbudet om spyttest som egentest gjelder for personer som har symptomer som kan skyldes korona, eller trenger test for å slippe karantene.

Husk munnbind

De som henter/leverer testene skal benytte munnbind. Testen skal ikke tas på området. Vi anbefaler at den tas hjemme, i bil eller annen rolig plass hvor en kan følge vedlagt bruksanvisning på hvordan testen tas.

Det er ingen timebestilling for å hente ut testutstyr eller for å levere inn testen til analyse. Du bør benytte testen samme dag som den utleveres og levere den inn senest neste dag. Når prøven er tatt, må den oppbevares i kjøleskap om det går mer enn 24 timer før de leverer den.

Dette tilbudet gjelder for følgende situasjoner:

• personer som har symptomer som kan skyldes korona.
  • personer som har fått en vaksinedose og trenger test mellom dag 3 og 7 for å slippe smittekarantene
  • voksne personer som er uvaksinert og trenger test i forbindelse med at de er i smittekarantene
  • personer som trenger PCR-testing i forbindelse med reisekarantene

Har du symptomer?

Da må noen hente og levere testen for deg.

Slike spytt-tester kan også tas av personer som har symptomer på korona. Men har du symptomer må du få noen andre til å hente og levere inn testen for deg. Dette for å unngå å spre smitte på våre utleveringssteder.

En og samme person kan hente/levere utstyr for flere av sine nærmeste. Men da har man selv ansvar for å merke testglassene slik at de ikke forveksles.

PCR spytt-tester er en fullgod test for å avdekke om du er smittet av korona eller ikke. De sendes laboratoriet for å bli analysert på samme måte som “pinne-testen”. Svaret på testen vil du få på helsenorge.no slik ordningen er for de tradisjonelle testene. Vær oppmerksom på at svartiden vil bli noe lengre nå pga at totalbelastningen på laboratoriene øker.

Trondheim kommune har god erfaring med bruk av spytt-testing, og dette har lenge vært benyttet ved ordinære timebestillinger.

Korona