Hjem NyhetssakerTrondheim har startet vaksinering av 16 og 17-åringer

Trondheim har startet vaksinering av 16 og 17-åringer

Vaksinering for 16 og 17-åringer i Trondheim startet torsdag 2. september.

Illustrasjonsfoto av vaksinetaking
Alle 16 og 17-åringer i Trondheim vil få tilbud om å bli vaksinert med Pfizer-vaksinen.

Vaksineringen skjer på Trondheim kommunes vaksinestasjon på Sluppen, Sluppenvegen 14

Det er satt opp ekstra bemanning på kveldstid for denne aldersgruppen, slik at disse kan unngå fravær på skolen og ha mulighet til å få skyss/følge av foresatte for de som har behov for det.

Alle 16- og 17-åringer i Trondheim vil få tilbud om å bli vaksinert med Pfizer-vaksinen. Det er åtte ukers intervall mellom dose én og dose to.

Det er nå lagt ut timer for vaksine for personer født i 2004 og 2005.

Denne aldersgruppen kan selv bestille time for vaksinering via Min side om de har elektronisk ID. De som ikke har elektronisk ID (f.eks. bankID eller lignende) må få hjelp av sine foresatte til å bestille time.

Ungdommer som er født i 2005, og som ennå ikke har fylt 16 år, må fylle ut samtykkeskjema for vaksine. Denne legges ut på kommunens hjemmeside. Samtykkeskjema må tas med til vaksinetimen

Time for vaksinedose en og dose to bestilles samtidig.

Les mer om vaksineprogrammet i Trondheim her:

Sist oppdatert: 10.09.2021