Eldre over 80 år kan nå få fjerde dose koronavaksine

Trondheim kommune åpner tirsdag 26. april for at eldre over 80 år kan få fjerde dose koronavaksine. De som har fått tre doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det.

Sist oppdatert: 26.04.2022

Foto av eldre person som får koronavaksine
Foto: Mostphotos.

Den fjerde koronavaksinen kan tidligst gis fire måneder etter siste oppfriskningsdose.

Tilbudet gjelder personer født i 1942 og tidligere.

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som nylig åpnet for at eldre over 80 år kan få en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. FHI gir ikke en egen anbefaling om at denne gruppen bør ta en fjerde dose, men at alle skal få tilbudet. En dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten når smitten forventes å øke.

Det er begrenset kunnskap om i hvor stor grad beskyttelse mot alvorlig sykdom avtar blant personer over 80 år etter den første oppfriskningsdosen. Det er likevel kjent at eldre oppnår lavere immunresponser enn yngre og at de har høyere risiko for å bli alvorlig syke. Tirsdag 26. april åpner derfor mulighet for timebestilling.

Koronavaksinering vil foregå på vaksinestasjonen på Statens Hus, inngang fra Erling Skakkes gt. 25.

Timebestilling skjer som tidligere via MinSide på Trondheim kommunes hjemmeside

Har du ikke  mulighet til å logge deg inn med BankID selv, kan pårørende bestille time ved å logge seg på med sin BankID. Vær oppmerksom på at det må være den samme pårørende som bestiller time for de som har fått hjelp til timebestilling tidligere.

Ved stor pågang på drop in timer kan det bli ventetid, så det oppfordres til å bestille time på forhånd på kommunens nettsider.

Mer informasjon hos Folkehelseinstituttet.

Korona