Nye rutiner for å varsle om koronasmitte

Trondheim kommune følger nå de nye nasjonale reglene for hvordan korona-smitte skal registreres.

Sist oppdatert: 24.01.2022

Kvinne som testet for covid-19
Nye regler gjør at du ikke lenger trenger å ta en PCR-test dersom du tester positivt på en hurtigtest. Men du må melde den positive hurtigtesten inn til kommunen.

Frem til nå har alle med symptomer på covid-19, og de som er nærkontakter, fått tilbud om hurtigtest. Dersom denne hurtigtesten var positiv skulle den følges opp med en PCR-test for å bekrefte positiv test. Denne PCR-testen (spyttest eller pinnetest) ble så sendt til analyse og et positiv resultat fra laboratoriet ble registrert av nasjonale helsemyndigheter.

En oppfølging med PCR-test vil ikke lenger være hovedregelen om du tester positivt med hurtigtest.

Disse gruppene skal ikke lenger følge opp positiv hurtigtest med PCR-test:

• De som har fullført vaksineprogrammet, og tatt en tredje dose.
  • De som har to doser og har gjennomgått covid-19 de siste tre månedene.

De som har fått to doser, men ikke tatt tredje, vil få tilbud om å ta PCR-test for å bekrefte hurtigtesten, dersom de ønsker det til bruk i koronasertifikat for eksempel.

Når du tester positivt med en hurtigtest skal du melde dette inn til kommunen via denne lenken.

Du vil bli bedt om å svare på noen spørsmål. Svarene blir brukt i statistikk så kommunen kan ha oversikt over smittespredningen. Opplysningene som legges inn i statistikken er anonymisert. Kommunen er også pålagt å rapportere inn antallet positive hurtigtester (uten personinfo) til Helsedirektoratet hver uke.

Korona