Hjem Om kommunenBærekraftBærekraftssenteret

Bærekraftssenteret

Bærekraftssenteret er en del av Trondheim kommune, og senteret støtter arbeidet til kommunen knyttet til forskning, opplæring og veiledning innen bærekraftig verdiskaping og omstilling av byer og lokalsamfunn.

Bilde av de 17  bærekraftsmålene stablet i fire høyder. En gutt sitter oppå, mens to jenter løfter opp det siste bærekraftsmålet.
Foto: Glen Musk

Om bærekraftssenteret

FN utpekte i 2019 Trondheim som en foregangskommune innen bærekraftig utvikling. Statusen som et “Geneva UN Charter Centre of Excelle ...

Bærekraftsnettverket

Bærekraftsnettverket er et grasrotnettverk bestående av kommuner og fylkeskommuner som jobber med å nå bærekraftsmålene lokalt.

Bærekraftsløftet

Senteret i Trondheim samarbeid tett med andre kommuner og sentre om bærekraftig utvikling. I tillegg støtter senteret opp under arbei ...

Strategiske partnere

Senteret utvikles i tett samarbeid med NTNU, SINTEF og Trøndelag fylkeskommune. I tillegg har senteret tett samarbeid med næringslive ...

Universitetskommune 3.0

Bærekraftig omstilling fordrer tilgang til kunnskap om hva som fungerer. Trondheim kommune har i samarbeid med NTNU etablert universi ...

Samarbeidet med FN

Bærekraftsenteret i Trondheim har FN-status. Statusen er forankret i en avtale med FNs Økonomiske Kommisjon for Europa, UNECE.

 Aktuelt

Studentene sammen med Morgenstierne fra IKEA  i gul genser og studentkoordinator på bærekraftssenteret sittende i en orange stol.

Studenter hjelper bedrifter med å ta mer bærekraftige valg

FNs bærekraftssenter i Trondheim kommune har nå opprettet en egen bærekraftsklinikk. Der hjelper norske og internasjonale studenter bedrifter med å bli mer bærekraftige.

Oppdatert: 04.01.2022

Bilde av Ola Lund Renolen, Cecilie Hammond Spark og Tone Merethe Aasen med icapitalawardspremie i hendene.

Trondheim tok bronse da EU kåret European Rising Innovative City i Brussel

Kåringen var den første i sitt slag, og er for byer under 250 000 innbyggere. Nå får Trondheim 50 000 euro som skal brukes til innovasjon og nyskaping.

Oppdatert: 25.11.2021

Et tegnet bilde av en by, med teksten The European Captial of Innovation Awards 21. The Finalists, ved siden av.

Trondheim ett steg nærmere å bli europeisk innovasjonshovedstad

I dag ble det kjent at Trondheim er en av tre byer som nå kjemper om å bli den aller første European Rising Innovative City.

Oppdatert: 05.11.2021

Se hva som skjer

Åpne kalenderen

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI004