Hjem Om kommunenKunngjøringerNedgravde oljetanker i Trondheim, inkludert Klæbu

Nedgravde oljetanker i Trondheim, inkludert Klæbu

I Trondheim kommune skal alle nedgravde oljetanker graves opp når oljefyring opphører. Dette gjelder også for det som tidligere var Klæbu kommune.
Fjerning er den sikreste måten for å avdekke eventuell oljeforurensning fra tanken. Tanker, oljekaminer og fyrkjeler som er i bruk med bioolje eller annet, skal meldes skriftlig til Miljøenheten.

I enkelte tilfeller kan det søkes om å få la tanken ligge. Hvis du får dispensasjon skal tanken tømmes, renses og fylles med stabile masser som grus og lignende. Det må søkes om dispensasjon fra Miljøenheten før tiltak igangsettes.

Merk at ikke alle firmaer som reklamerer for sanering av nedgravde oljetanker gjør en tilfredsstillende jobb.  Se www.oljefri.no for å finne sertifiserte firma (frivillig sertifiseringsordning).

For mer informasjon, se våre nettsider:
Ved spørsmål, ta kontakt på e-post miljoenheten.postmottak@trondheim.kommune.no, ring 480 94 790 eller Miljøenhetens sentralbord 72 54 25 50.

Sist oppdatert: 12.05.2020