Hjem Om kommunenKunngjøringerNedgravde oljetanker i Trondheim og Klæbu

Nedgravde oljetanker i Trondheim og Klæbu

I nye Trondheim kommune skal alle nedgravde oljetanker fjernes når oljefyring opphører, ettersom fjerning er den sikreste måten å oppdage eventuell oljeforurensning på. Dette gjelder nå også for oljetanker i tidligere Klæbu kommune. Vi minner om at det er meldeplikt for nedgravde oljetanker, og at kommunen gjerne også vil ha informasjon om andre typer tanker som inneholder olje.
I enkelte tilfeller kan det søkes om dispensasjon for å la tanken ligge, for eksempel hvis den ligger under bærende konstruksjon, hvis fjerning av tanken vil forårsake skade på grunnmur eller hvis det ikke er mulig å komme til med gravemaskin. Hvis du får dispensasjon skal tanken tømmes, renses og fylles med stabile masser. Merk at gjenfylling ikke alltid er den beste eller billigste løsningen, og vær obs på at det finnes useriøse aktører på markedet. Det må søkes om dispensasjon fra Miljøenheten før tiltak igangsettes.
Vi minner om at ildsteder tilkoblet pipe skal meldes til feiervesenet, og at kommunen ønsker informasjon om alle ildsteder fyrt med olje.

For mer informasjon, se våre nettsider:

Ved spørsmål, ring 72 54 25 76 eller Miljøenhetens sentralbord 72 54 25 50.

Publisert: 07.01.2020

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)