Hjem Om kommunenNyheter og kunngjøringerNye gate-/stedsnavn og adresserOppstart av navnesak - omnavning av del av Østerlivegen

Oppstart av navnesak - omnavning av del av Østerlivegen

Trondheim kommune har startet sak etter stedsnavnloven med hensikt å finne navn på del av Østerlivegen. Østerlivegen har i dag to vegforløp og det har til nå kun vært tildelt adresser langs det ene vegforløpet. Nå som har det meldt seg behov for adresser langs det andre forløpet må denne vegen tildeles eget navn, jf. matrikkelloven. Trykk her for å se aktuell veg i kart.

Vi håper lokale organisasjoner med tilknytning til stedet kan bidra til nyttige innspill i denne sammenhengen og vi ønsker derfor forslag til nye navn. I utgangspunktet ønsker vi å ta i bruk stedsrelaterte navn som det er viktig å ta vare på, men det er også ønskelig å få andre navneforslag som er knyttet til for eksempel særegenheter i flora, fauna eller landskapet for øvrig i dette området. I tilfelle det er aktuelt å oppkalle vegen etter en person, har Trondheim kommune en uttalt strategi om å oppkalle etter flere kvinner.

Innspill sendes innen 15.06.20 til:

Trondheim kommune
Enhet for kart og arkitektur
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Eller til kart.postmottak@trondheim.kommune.no.

Sist oppdatert: 10.08.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI006