Tilgjengelighetserklæring

Alle skal ha like muligheter til å bruke nettstedet trondheim.kommune.no. Vårt mål er å gjøre innholdet mulig å bruke for alle.

Denne tilgjengelighetserklæringen gjelder for nettsidene til Trondheim kommune, våre engelske nettsider og Trondheim parkering, som alle er en del av samme tekniske løsning. Erklæringen gjelder ikke andre subdomener under trondheim.kommune.no.

Tilgjengelighetserklæringen er sist oppdatert 28. september 2022.

Ansvarlig

IT-tjenesten og Enhet for kommunikasjon, administrasjon og innbyggerkontakt er ansvarlige for trondheim.kommune.no. De ulike enhetene i Trondheim kommune er ansvarlig for sitt eget innhold på nettstedet.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre nettsidene, og følger standarden Retningslinjer for universell utforming av nettinnhold (WCAG) 2.1.

Dette jobber vi med

I 2022 prioriterer vi å oppdatere trondheim.kommune.no for å oppnå samsvar med kravene i WCAG 2.1.

Vi skal

Status for samsvar med krav

Trondheim.kommune.no er delvis i samsvar med WCAG 2.1 nivå AA.

Å være delvis i samsvar, betyr at enkelte deler av innholdet ikke helt samsvarer med kravene.

Testresultater

Vi bruker verktøyet Siteimprove for å teste de delene av WCAG som lar seg teste med automatiske testverktøy. I tillegg tar vi stikkprøver og tester manuelt.

Vi har følgende resultater i Siteimprove (28. september 2022)

• 79,5 av 100 poeng på universell utforming
  • 96,2 av 100 poeng på kvalitetssikring
  • 87,5 av 100 poeng på Digital Certainty Index (DCI)

Kjente feil

Selv om vi gjør vårt beste for at alt innhold på trondheim.kommune.no skal være universelt utformet, vet vi at det kan finnes mangler.

• PDF-dokumenter og andre delte og publiserte dokumenter kan ha mangler i formatering, struktur og bilder/illustrasjoner.
  • Kart på trondheim.kommune.no er tredjepartsløsninger, og kan være mangelfulle med hensyn til universell utforming.
  • Skjema i tredjepartsløsninger og nedlastbare dokumenter kan inneholde feil på universell utforming.

Gi oss en tilbakemelding

Er det noe som ikke fungerer som det skal, eller går du glipp av innhold på grunn av at nettsidene ikke er universelt utformet?

Send en e-post til nettredaksjonen@trondheim.kommune.no.

Sist oppdatert: 28.09.2022

Gå til toppen